Beszámoló a CSVOE 2016 évi munkájáról, eredményeiről

Egyesületünk életében a 2016-os év mérföldkőnek számított. Az alapítás óta eltelt két és fél év előkészítő, szervező, kapcsolatépítő, munkája megérett.

Munkánk két fő részre tagolódott:

 1. Belső életünk alakítása, és a tudatos szervezet építés feladatai.
 2. Az Egyesület ismerté tétele mellett a tudatos elvi munka alapjainak a meghatározása.

Az első félévben 6 alkalommal rendeztünk KLUB találkozót mindig más helyen, és változatos program mellett. Kétszer egyesületi tagunk vendégeként.

2016. szeptember óta (4 alkalommal) a Mutex Zrt. felajánlása alapján,”saját” helységeinkben, reprezentatív környezetben szerveztük a találkozókat, és rendkívül komoly eredményekről tudok beszámolni.

A részvétel minden esetben 60-70% vagy a feletti arány volt a tagság teljes létszámára vetítve. Az előadások komoly szakmai tartalommal zajlottak. Olyan neves előadókat tudtunk meghívni, mint:

 • Dr. Sárközy Tamás Professzor,
 • Dr. Heidrich Balázs BGE Rektor,
 • Wimmer István MGYOSZ Főtitkára,
 • Dr. Dávid Ferenc VOSZ Főtitkára,
 • Cselényi Krisztina a Magyar Bútoripari Szövetség Főtitkára,
 • Lengyel Tibor a Magyar Könyvelők Országos Egyesület Elnöke,
 • Gácsi Lilla a Bussines Woman Club Főtitkára,
 • Dr. Vámos Sinkó Klára a Cambridge Business Academy Igazgatója

Tradicionális eseménnyé vált, hogy alkalmanként 2-3 új tagunk mutatja be cégét, és tájékoztat az általuk végzett munkáról.

A KLUB életet színezi, hogy a KLUB helységeiben, festménykiállítás látható, illetve modern vonalú ékszer bemutatót is tartottunk - de nem maradt titokban a fügebor készítése sem.

Több előadást követően a bemutatkozó cég termékeiből ajándék sorsolást szerveztünk.

A Boscoló Szállodában tartott KLUB rendezvényen ünnepeltük meg 2 éves születésnapunkat, és az első félévi munkánk gazdasági jellegű tevékenységét (2015 ) lezáró mérleg elfogadó Közgyűlést.

A Felügyelő Bizottság, kifogás nélkül javasolta elfogadásra a beszámolót.

Érdekesség, hogy az egyik külső KLUB rendezvényen amely a FÉSZEK Művész Klubban volt, az Igazgató úr ismertetett meg minket a több mint 100 éves Fészek múltjával.

Egyesületünket nagymértékben erősítettük meg azzal, hogy Elnökségi Tanácsadói tevékenységet hoztunk létre Dr. Peredy Zoltán személyében, aki a pályázati lehetőségekről adott folyamatos információt a Honlapunkon keresztül.

Szám szerint 28 alkalommal jelentettünk meg Honlapunkon, pályázatokkal összefüggő tájékoztatást.

Zahorán János személyében Szakmai Titkár szervezi, és adminisztrálja az Egyesület munkáját.

Az Elnökségen belül személyi változásra került sor, Kristóf Györgyi egyébirányú elfoglaltsága miatt kivált a vezetésből, helyét Szabó László a Simple 3 Kft. Partner tulajdonosa vette át, közgyűlési jóváhagyással.

Az Ellenőrző Bizottságból, úgy szintén - egyébirányú elfoglaltága miatt- kivált Kutasi Szabolcs, helyére a Rendkívüli Közgyűlés Balassa Jánost. az AEGON Prémium tulajdonosát választotta.

Jelentős kommunikációs tevékenységet indítottunk el:

Legfontosabb a HONLAP kialakítása, és a FACEBOOKON való megjelenés.

A honlapot jelszavas védelemmel láttuk el, és a tagok számára létrehoztuk a Kapcsolatkártya és Piactér funkciókat a belső kereskedelem helyeként.

Emellett a honlap összekötésre került az Egyesület facebook oldalával, melynek 3 hónap alatt több, mint 2100 követője van.

Szakpolitikai terveink közül legfontosabb a Családi Vállalkozások jogi meghatározásának megfogalmazása. Ebben a kérdésben a Szakpolitikai Bizottság 2 ülést tartott. Reményeink szerint 2017 márciusára konszenzusos javaslatot tudunk előterjeszteni.

A K&K Magazin rendszeresen ad hírt tevékenységünkről, és rendszeresen előadunk, illetve részt veszünk, az általuk rendezett üzleti reggeliken.

Meghívás alapján Elnökségünk tagjai előadásokat tartottak az M1-en,és a Kossuth rádióban.

2016 ban 8 alkalommal tájékoztattuk tagságunkat különféle gazdasági jellegű konferenciákról, és szerveztük az azokon való megjelenést.

Ezek közül kiemelkednek a következők:

 • KAVOSZ Gazdasági Fóruma
 • A design és a társadalom kölcsönhatása a bútor iparban
 • A BMS Informatika és a Magyar Controlling Egyesület rendezvénye
 • Középvállalati Vezetők Exclusive Délutánja rendezvény
 • Partnerek és a gazdaság nagy kérdéseinek Fóruma a Médiahajón

A belső,- egymás közötti - üzleti tevékenység szervezését a, KAPCSOLATKÁRTYA segítségével. Mára már elmondható, hogy a tagság jelentős % - a kínál – zártkörű - üzleti ajánlatot a többi tag felé.

Külső Szervezetekkel, széleskörű kapcsolatépítés folytatódott 2016-ban. Az alábbiakkal hoztunk létre együttműködési megállapodást.

 • MGYOSZ
 • Cambridge Business Design Academy
 • Budapesti Gazdasági Egyetem
 • Bútorszövetség
 • Bussines Woman Club
A fentiekkel együtt már 9 Szervezettel tartunk fent szoros kapcsolatot.

Bekapcsolódtunk a nemzetközi INSIST generációváltással foglalkozó programjába.

A záró rendezvényeken az Egyesület Elnöke, és az Elnökhelyettes, is kifejtette véleményét az aktuális generációváltás problémájáról, valamint arról, hogy miért fontos az Egyesület legfontosabb célkitűzése a Családi Vállalkozások jogi meghatározásáról.

Az alap célkitűzésünkben megfogalmazott, Családi Vállalkozások jogi meghatározásának elérése érdekében belső brain-stormingot tartottunk, és jelenleg a BGE-vel közösen fogalmazzuk az elképzeléseinket.

Továbbá az IBS Üzleti Főiskolával és a K&K Magazin üzleti reggelijén is foglalkoztunk a meghatározás kérdéseivel.

Tagságunk közreműködésével az április KLUB rendezvényen folytattunk szakmai tanácskozást.

Komoly segítséget kapunk ehhez a kérdéshez, a velünk pro-bono együttműködő dr. Jalsovszky Ügyvédi Irodától. A meghatározás kialakításának megfogalmazásában.

Pártoló tagként csatlakozott hozzánk a Dr. Gremsperger Gábor Ügyvédi Iroda akik, jogi segítséget nyújtanak az Alapszabályunk és az SZMSZ, új polgárjogi törvényhez való kompatibilisé tételéhez.

Oktatási vonalon, az Egyesület által létrehozott Alapítvánnyal együtt- működve több tagunk rendszeresen vesz részt Főiskolák, Egyetemek oktatási munkájában, a gyakorlati életből szerzett tapasztalatok ismertetésével.

dr_rudas_laszlo_dr_beredi_peter