Filozófiánk

Tisztelt CSVOE Tagtársunk, leendő Tagunk, kedves Barátaink,

A hazai családi vállalkozásoknak komoly történelmi hagyományai vannak. Ezek a cégek adják a hazai GDP közel felét, foglalkoztatják a lakosság nagyobbik részét. A változó gazdasági környezetben egymaguk még nehezebben tudnak talpon maradni, mint nagyobb társaik. Ugyanakkor fennmaradásuk a magyar gazdaság felemelkedésében vállalt szerepük miatt társadalmi érdek, amely csak széles körű összefogás és folyamatos párbeszéd révén érhető el. Mindez különös jelentőséggel bír a generációváltás idején, ami Magyarországon tömeges mértékben most zajlik.

A családi vállalkozások azok, akik a cégükhöz a családi nevüket merik csatolni, akiknek évtizedek óta változatlan a telefonszámuk, akik a számláikat lehet, hogy részletekben, de mindig kifizetik.

Éveken keresztül szorítottuk a nadrágszíjat, hordtuk be cégeinkbe a már leadózott megtakarításainkat, igyekeztünk még jobban kizsákmányolni magunkat, hogy átvészeljük a gazdasági válságot, a romló piaci körülményeket.

Megtartottuk a munkatársainkat akkor is, amikor nem volt elég megrendelés, inkább belső fejlesztéseket, rezsimunkákat végeztettünk, csak hogy ne kelljen régi alkalmazottainktól megválnunk.

Mi, a 10–20 éve alapított kkv-k, elsősorban családi cégek bebizonyítottuk életképességünket. Itt az ideje, hogy az értékeink megóvása, érdekünk hatékony képviselete jegyében szervezetbe tömörüljünk. Ezen gondolatok képviseletére 2014 márciusában megalapítottuk a Családi Vállalkozások Országos Egyesületét.

Célunk, hogy

  • a tőkejövedelmek adózása szempontjából egyenlő elbírálásban részesüljünk, a többi 5 évnél idősebb befektetéssel, hiszen vállalkozásaink generációkon átívelő hosszú távú befektetések;
  •  az egyenes ági ajándékozás és öröklés illetékmentes és az is maradjon;
  • ha egy gazdasági társaság a költségei terhére képezheti jövőbeni szakembereit, vezetőit, mi, családi vállalkozások se az adózott jövedelmünkből finanszírozzuk utódaink nyelvi képzését és tanulmányait:
  • a közbeszerzéseknél, pályázatoknál jelentsen előnyt a megbízhatóságot tükröző több éves, családi vállalkozásként történő működés:
  • a családi vállalkozási forma – az EU jogrendszerhez alkalmazkodva – jelenjen meg a magyar társasági és gazdasági jogban.

Hisszük, hogy tapasztalatunk, tudásunk egymás közötti megosztásával, közös programjainkkal és az országunk gazdasági, politikai vezetésének ajánlott stratégiai partnerséggel számos akadály leküzdésében segíthetjük a magyar családi vállalkozások ügyét, munkánkkal a foglalkoztatás növelését, a hazai gazdaság fejlődését és hosszú távon Magyarország felvirágoztatását szolgálhatjuk.

Ki kell hangsúlyozni, hogy a Családi Vállalkozások Országos Egyesülete nem tartozik egyetlen politikai szervezethez sem, de azt fontosnak tartjuk, hogy a gazdaságpolitika alakításának szereplőivel korrekt és rendszeres együttműködést alakítsunk ki.

Együtt, egymásra partnerként tekintve igazán erősek lehetünk, közösen építkezve jelentős sikereket érhetünk el.

Szeretettel várjuk érdeklődéseteket, jelentkezéseteket.

Baráti üdvözlettel: