Hírek és események

Sajtóközlemény Családban Maradt online workshop-ról

Sajtóközlemény                                                                                                     2018. november 20.

Családban maradt!

online konferencia a magyar családi vállalkozásoknak

 

#családbanmaradt, #CSVOE

 

Először Magyarországon! A Családi Vállalkozások Országos Egyesülete 2 napos interaktív, online konferenciát rendez 2018. november 24-25-én „Családban maradt”címmel, minden olyan témát érintve, amely a családi vállalkozások itthoni boldogulását érinti. Az előadások a rendezvény ideje alatt az erre a célra fejlesztett , könnyen kezelhető és áttekinthető weboldalon lesznek elérhetőek videók formájában. (www.csaladbanmaradt.hu )

 

"Az előadások mellett virtuális kerekasztal beszélgetések várnak az érdeklődőkre, ahol a legégetőbb utódláskor felmerülő problémákra keressük a megoldásokat.

Milyen törvényi kiegészítés szolgálja az alapító kiesése esetén keletkező jogi szakadék áthidalását, milyen normatív pályázati lehetőségek szükségesek a menedzsment, vagy az alkalmazottak részleges tulajdonszerzésének megkönnyítésére, milyen adózási és támogatási rendszert látnánk szívesen a családi cégek "tőzsdeképességének" eléréséhez, miképpen lehet a családi magán és céges vagyon szétválasztását és így a családi vállalkozások túlélését elősegíteni? Mindez elsősorban a nemzetgazdaság érdeke, hiszen a cél az értéktermelő, munkaerőt foglalkoztató, adót fizető családi vállalkozások, vállalatok túlélésének elősegítése…" – nyilatkozta Dr. Rudas László a CSVOE (CSAVE) elnöke.

 

Borbély László az elnökség tudástranszferért felelős tagja elmondta, hogy a két napos, kizárólag az online térben követhető műhelymunkába neves előadók is bekapcsolódnak, mint Ceglédi Zoltán és Zárug Péter Farkas politológusok, képviselteti magát a Budapesti Értéktőzsde, két minisztériumot is meghívtak, a Neumann Egyetem, a MGYOSZ, előadók lesznek GDPR és szervezetfejlesztő szakemberek, valamint az Egyesület elnöksége is.

 

„Az általuk közvetített egyedülálló tudást INGYEN juttatjuk el a bekapcsolódó érintettekhez, de a két napon túl is elérhetőek lesznek az online tartalmak. Mivel non profit szervezet vagyunk, szponzorok segítségével és saját forrásból gazdálkodunk, ezért is van nagy jelentősége annak, hogy 10.000 családi vállalkozás országos megszólítása a cél…
Fontosabb témáink még az Elnök úr által fent említetteken kívül : - konfliktuskezelés a családban, a vállalkozás működése során, - GDPR családi vállalkozásra szabva,  - családi vállalkozások támogatása pl: adókedvezménnyel, - brand építés, - a cég továbbvitelének változatai,- családi vállalkozás nemzetközivé válása, - családi alkotmány, - utód nevelés-felkészítés,- a visszavonulás utáni élet…. ” – nyilatkozta Borbély.

Dr. Berendi Péter az Egyesület alapító-elnökhelyettese az egyesületi célokról árult el részleteket:
” Nekünk fontos az ország jövője, ezért is szeretnénk itthon boldogulni. Azért alapítottuk meg a Családi Vállalkozások Országos Egyesületét, hogy személyes érintettségünk okán, évtizedes tapasztalatokkal mögöttünk, segítséget, támogatást adjunk a törvényalkotóknak és a vállalkozások vezetőinek egyaránt ebben az érzékeny témakörben.
 Három éves működésünknek ugyanolyan része a gazdaságpolitikai javaslatok eljuttatása az ország vezetéséhez, mint a tudástranszfer, vagy a jó hangulatú klubnapok szervezése. Egy dolgot viszont kérünk attól, aki velünk tart vagy csatlakozni kíván: gondolkozzon távlatban és tervezzen itthon!

Mi, az Egyesület tagjai is így teszünk és várjuk mindazokat közénk, akik hasonlóan gondolkodnak és nyitottak a tapasztalatcserére és a célok összehangolására”

 

www.csvoe.hu | https://www.youtube.com/channel/UC4dIKSskJsqXIdomJQUSbJw

 

Kapcsolat:

Fehér Krisztián, Szakmai Titkár, Családi Vállalkozások Országos Egyesülete

+36.30.346.2656 | feherk@csvoe.hu