Hírek és események

Elnökségi Tanácsadó tájékoztatója (7)

Az alábbi, Kamarától kapott linkek további potenciális lehetőséget jelenthetnek az Egyesület számára.

 1. Az InnoPortfólió projektben együttműködő partnerek célja a hazai ipari és kutatói innovációs / K+F kapacitások és lehetőségek összekapcsolása abban a reményben, hogy:

  • olyan együttműködések indulnak, melyek a nemzetközi piacokon is sikereket érnek el
  • olyan kutatási együttműködések szerveződnek, melyekben az ipari és kutató szereplők hozzáadott értéket teremtenek
  • olyan együttműködések indulnak, melyek a 2014-től induló HORIZON és COSME támogatási programokra történő felkészülést megalapozzák.

  Az InnoPortfólió innovációs adatbázis célja, hogy hidat képezzen a piaci igényeken alapuló termékfejlesztés és a kutatói szféra közt, kiszolgálva a gyártói és forgalmazói megrendeléseket. Az adatbázis a kereskedelmi és iparkamarák szerteágazó kapcsolatrendszerén keresztül a regionális innovációs kapacitás minél optimálisabb kihasználását teszi lehetővé. A projektet a pécsi, szegedi, győri és debreceni kamarák és egyetemek indították, de 2013-tól a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara döntése alapján országosan – egy és ugyanazon módszertan alapján történik a magyar-magyar innovatív együttműködések szervezése. A módszertan alapját az Enterprise Europe Network adja.

 2. Az Üzlet@Hálón a kereskedelmi és iparkamarák b2b platformja, egy e-piactér a kamarai regisztrált cégek, az önkéntes kamarai tagok és partnereik számára, ahol céginformációk, termékek és szolgáltatások részletes leírása, üzleti ajánlatok, üzleti hírek találhatók. Lehetőség van részletes keresésre. Az Üzlet@Hálón kitűnő lehetőséget nyújt a kamaránál regisztrált vállalkozások számára az interneten való megjelenéshez. Adószámukkal és jelszavukkal (amit a kamarai regisztráció elvégzésekor adtak meg) bármikor frissíthetik, módosíthatják, bővíthetik a vállalkozásaik ajánlatait.

 3. http://www.exportdirectory.mkik.hu/hu/

  Az Export Directory-ba a magyarországi vállalkozások regisztrációt követően tölthetik fel adataikat. A vállalkozás kontaktadatait és tevékenységének jellemzőit tartalmazó adatlapot a regisztrációt követően tölthetik ki partnereink. Ha vállalkozása exporttevékenységet nem folytat, de érdekelt az importban, lehetőség nyílik az adatok közlésére oly módon, hogy azok az Export Directory-ban ne jelenjenek meg, viszont a Kamara munkatársai ezeket felhasználhassák arra, hogy vállalkozása számára testreszabott külgazdasági szolgáltatásokat nyújtsanak