Hírek és események

Elnökségi Tanácsadó tájékoztatója (14)

Már a támogatás felét elkérhetik a legnépszerűbb EU-pályázat nyertesei

A tavaly szeptember 18-án felfüggesztett mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítését támogató (GINOP-1.2.1-15 kódszámú) felhívás módosult.

A Felhívás 5.4 Előleg igénylése fejezete került módosításra, mely a következő: a felhívás keretében támogatott projektek esetében az utófinanszírozású tevékenységekre igénybe vehető maximális előleg mértéke mikro-, kis- és középvállalkozás kedvezményezett esetén a megítélt támogatás 50%-a, de legfeljebb 250 millió Ft.

A hivatalosan meghirdetett GINOP-1.2.1-15 konstrukció nyertesei, már 50%-os előleget is igényelhetnek a támogatási szerződésük megkötésekor

Részletek:

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/palyazatok/mar_a_tamogatas_felet_elkerhetik_a_legnepszerubb_eu-palyazat_nyertesei.4.229913.html
valamint a
https://www.palyazat.gov.hu/megjelent_a_mikro_kis_es_kozepvallalkozasok_termelesi_kapacitasainak_boviteset_tamogato_felhivas weboldalakon.

Áprilisban újabb három gazdaságfejlesztési pályázat jön

Még ebben a hónapban megjelenik az Ipari Parkok fejlesztésének támogatása (GINOP-1.2.4), a Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása (GINOP-1.3.2.), illetve a Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása (GINOP-1.2.5.) felhívás, amelyek részleteiről majd a hivatalos pályázati oldalon olvashatunk (www.palyazat.gov.hu)

A legnépszerűbb három GINOP-os pályázat:

  • Mikro, kis-és középvállalatok termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1),
  • Mikro, kis-és középvállalatok kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2), valamint a
  • Mikro, ki-és középvállalatok piaci megjelenésének támogatása (GINOP-1.3.1)

2016 nyarától újra megnyílnak és a vállalkozások benyújthatják a pályázataikat.

A népszerű pályázatok mellett hamarosan pályázhatóvá válik az Integrátori pályázat (GINOP-1.3.3) is, melynek keretösszege 20 milliárd forint. Ebben a felhívásban nagyvállalatok is pályázhatnak, sőt kötelező, hogy nagyvállalat legyen a konzorciumban.

A GINOP-8.3.1 konstrukciót esetében a hangsúlyt a feldolgozóiparra fektetik, míg a GINOP-8.3.4-1.2.3-16 kombinált konstrukció keretében az építőipar is kaphat támogatást.Két csoportra koncentrálnak a GINOP konstrukciók esetében

  • Fiatalok, pályakezdők foglalkoztatási lehetőségei, melyre megoldásként az Ifjúsági garancia programot, a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását és a gyakornoki programot említette meg.
  • Hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatási lehetőségei, melyre az Út a munkaerőpiacra, a Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régióban felhívást emelte ki. Felhívta a figyelmet a Digitális szakadék csökkentése és az Idegen nyelvi képzés programokra is, melyek a vállalkozások munkavállalóinkat kompetenciáinak fejlesztésében kívánnak segítséget nyújtani

Részletek:

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/palyazatok/aprilisban_ujabb_harom_gazdasagfejlesztesi_palyazat_jon.4.229941.html