Hírek és események

Az Egyesület évzáró KLUB estje


Egyesületünk az év utolsó KLUB napját a Lánchíd Szalonban tartotta 2017. december 11-én. Miután Berendi Péter megnyitotta az eseményt, Rudas László valóban nagyon röviden ismertette az Egyesület 2017-es munkáját, eredményeit, és meglepetésként felkonferált 2 olyan családi vállalkozót, akik más területen is sikeresek. Így megtudtuk Pődör Csabától és Simon Csabától, hogy a vállalkozás és a versenysport összeegyeztethető és mindkettő nem csak fizikai, de főként szellemi munkát követel.


Pődör Csaba 12-szeres kick-box magyar bajnok beszámolót tartott a novemberi Budapesti Giga Kick-Box világbajnokságról, ahol közel 2.000 sportoló mérte össze erejét. Csaba két szabályrendszerben is elindult, egy ezüst és egy bronz éremmel zárta a küzdelmeket. Az idei évben a sportsikerek mellett az üzletben is óriási elismeréssel gazdagodott. A VARIQ építkezés nélküli használatra kész moduláris épületek innovációjáért szeptemberben átvehette a Magyar Termék Nagydíjat.

Simon Csaba erőemelő a sportágában négy világkupa győzelemmel büszkélkedhet, ebből hármat világcsúccsal nyert. Csak ebben az évben 6 aranyéremmel gazdagította hazánkat, amiből négyet világcsúccsal zárt. Csaba 47 évesen kezdett ismét sportolni 12 év kihagyása után és ekkor kezdett el komoly eredményeket elérni. A balatonkenesei vállalkozótól megtudtuk, hogy sajnos az erőemelés, mint sportág annak ellenére, hogy magyar a többszörös világbajnok, nem támogatott sportág, így csak magánadományokból tudja biztosítani a sportolását.

Mindketten elmondták, hogy gyermekeik is sportolnak, így bár még vállalkozásaikat nem, de sportszeretetüket már átadták gyermekeiknek.

Rudas László bemutatott két jelen nem lévő sportoló hölgyet, akik egyenként is különlegesek. Gyarmati Panka 13 éves korában vette nyakába a világot és szüleitől távol, az ausztrikai síparadicsomban, Schladmingban a világbajnokképző sportiskolában tanulva jutot el a világelsőségig. Nővére, Kata a páros rúdsportban jutott el az európai csúcsokig. Mellékesen wake boardban is a magyar bajnokság dobogósa.

Mindegyik kimagasló sportteljesítmény saját erőből és a család támogatásával született és hozott Magyarországnak elismerést.

Gratulálunk! Büszkék vagyunk Rátok!


A látványos videókkal és fotókkal gazdagított előadásokat rövid vacsora és kötetlen ismerkedős beszélgetés követte, majd a KLUB napot összekapcsoltuk a Lánchíd Szalon programjával, ahol Hegedűs D. Géza beszélgetett Bodrogi Gyula művész úrral. A helyszín szinte adta magát, hogy a beszélgetés nagyon kötetlenné vált, idővel a vendégek kérdéseivel interaktív beszélgetésbe fordult. Olyan személyes gondolatokat, történeteket tudtunk meg, mint például hogyan lett színész, hogyan lett vadász, hogyan nem kerül a Szovjetunióba, a Linda c. sorozatban miért lett Veszprémi a vezetékneve a karakterének, mint ahogy számtalan humoros esemény színésztársaival, pl. Gobbi Hildával. A közel másfél órás beszélgetésnek nem volt olyan perce, ahol nem nevetett a közönség, ill. a műsorvezető Hegedűs D. Géza részéről is nehéz volt "mederben tartani" a beszélgetést, hiszen egyik történet hozta a másikat magával.


A nemzet színészeivel folytatott beszélgetések programsorozat az Egyesület munkájától függetlenül a Lánchíd Szalonban folytatódik és esetenként az Egyesület találkozóival egy napra is eshet, amennyiben tagjaink érdeklődését sikerült felkeltenünk.

 

További fotók az eseményről itt találhatóak: https://photos.app.goo.gl/qnWxovlMF5vk3Ohf2