Küldetésünk

A 2013 végén alapított Családi Vállalkozások Országos Egyesületének alapfeladata, hogy megszólítsa és érdekvédelmi csoportba gyűjtse azokat a kis- és középméretű családi vállalkozásokat, amelyek egyenként nem képviselnek elegendő gazdasági erőt, hogy meghatározói legyenek a mindenkori kormány gazdaságpolitikájának, de együtt a magyar GDP közel 50%-át adják.

Stratégiai partnerséget ajánlunk országunk politikai és gazdasági vezetésének, a nagy családi vállalatokat tömörítő Felelős Családi Vállalkozások Egyesületének abban, hogy együtt dolgozzunk tapasztalatunkkal, befektetéseinkkel az ország felvirágoztatásán. A hosszú évek működési tapasztalatával rendelkező családi vállalkozások foglalkoztatják a munkavállalók jelentős hányadát, ezért nem mindegy az ország vezetése szempontjából, hogy ezek a családi KKV-k milyen helyzetben vannak.

Egyesületünk alapvető feladatának tekinti, hogy a már komoly múlttal rendelkező KKV-k elsősorban a hazai gazdaság gerincét képező családi vállalkozások, túléljek a gazdasági válságot és a - már csaknem mindenkinél egy időben jelentkező - generációváltást.

Ezekben a családi KKV-kban rejlő gazdasági lobbi erőt szeretnénk kihasználni az egyesület fő célkitűzéseinek elérésére.